De VIAG is van toepassing op de bedrijfsvoering van gasvoorziening systemen die in eigendom, beheer en/of onderhoud zijn van of bij gasnetbeheerders , alsmede op de werkzaamheden aan, met of nabij die gasvoorziening systemen die in opdracht van de gasnetbeheerders worden uitgevoerd.

Deze gasvoorziening systemen hebben een gasdruk groter dan 200 mbar en t/m 8 bar in hogedruknetten en t/m 200 mbar in lage druk netten. Systemen met een gasdruk groter dan 8 bar vallen niet onder de VIAG. Tesi heeft inmiddels al vele honderden medewerkers succesvol getraind conform deze veiligheidsvoorschriften voor het werken op- en aan gasdistributienetten.

Voor wie?

De cursus VIAG is bestemd om een ieder die werkzaamheden gaat verrichten binnen het afgebakende domein van de regionale netbeheerders. Vanaf Toeganghebbend Persoon, VOP-Assistent, VOP-Meters, VP-Meterkast, VP, AVP, WV, Bedieningsdeskundige, OIV tot en met Installatie Verantwoordelijke.

Stipel

De  Viag trainingen van Tesi voldoen aan de eisen van STIPEL zodat onze kandidaten gedegen worden voorbereid voor de officiële erkende STIPEL-examens.