Al geruime tijd verzorgen wijde instructie “Veilig werken met waadpak/lieslaarzen” door heel Nederland.

Gemeentes, waterschappen zijn vaak onze opdrachtgevers. In de ochtend worden de ARBO- gevaren & risico’s behandeld en deze instructie wordt dan afgesloten door een theorietoets. Na de lunch gaan we in een plaatselijk zwembad de praktijkbeleving ervaren.

Zelfs mensen die al vele jaren met een waadpak werken zijn verrast wat er gebeurd en hoe het voelt om volledig onder water te gaan in een (schoon) waadpak. Die praktijkbeleving is een waardevolle ervaring die moet voorkomen dat de betrokken medewerkers in paniek zouden raken indien een werk anders verloopt dan was gepland.

De deelnemers hebben soms heel uiteenlopende functies/beroepen. Rattenvangers en technici van rioolgemalen, Boswachters enz. enz. Ze hebben echter 1 ding gemeen: ze moeten vaak of soms in een waadpak hun activiteiten uitvoeren.

Na voldoende (minimaal 70%) score van de theorietoets en actieve deelname aan de praktijkinstructie in het zwembad wordt er een persoonlijk certificaat “Veilig werken met waadpak/lieslaarzen” door ons verstrekt.