VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. De cursus VCA-Basis geeft inzicht in onveilige situaties en de voordelen van werken onder veilige omstandigheden.

Zo draagt de cursus bij aan het voorkomen van letsel en uitval.

U leert alles over: Wetgeving , Gevaren, risicos en preventie Ongevallen: oorzaken en preventie Veiligheidsgedrag  Taken, rechten, plichten en overleg Procedures en instructies  Voorbereiden op noodsituaties Gevaarlijke stoffen Brand en explosie Arbeidsmiddelen Specifieke werkzaamheden en omstandigheden Elektriciteit en straling  Ergonomische werkplek Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Voor wie?

VCA is bedoeld voor medewerkers die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of werkzaamheden verrichten in risicovolle omstandigheden.

Examen

Het VCA (ECABO) examen wordt aan het einde van de cursusdag afgenomen door een onafhankelijk examenbureau.
Dit duurt ongeveer één uur. Als u slaagt ontvangt u een officieel erkend certificaat in de vorm van een handige pas op creditcard formaat. Deze is tien jaar geldig.

CCV

Deze cursus kan gevolgd worden in combinatie met CCV. De lesuren van de cursus Basis VCA met CCV gelden als nascholingsuren ter behoud van het rijbewijs van beroepschauffeurs (code 95).